Volwassenen:
maandagochtend/middag en dinsdagochtend/middag en woensdagochtend.
Heb je in je jeugd vioollessen gehad, maar de viool ‘aan de wilgen gehangen’? Je wilt het vioolspel graag weer oppakken? Speel je in een orkest, maar wil je tips? Of misschien wil je juist starten met vioollessen, maar vraag je je af of dit nog wel gaat en je niet te ’oud’ bent? Het is allemaal mogelijk. De lessen worden overdag onder schooltijd gegeven. In mijn lespraktijk lessen inmiddels behoorlijk wat volwassenen die op latere leeftijd begonnen zijn. Doel van de lessen zijn het samen musiceren en ontdekken dat je nog heel veel kunt leren. In de proefles maken we kennis, kun je een viool uitproberen en vertel ik over alle mogelijkheden.
Vanaf september 2020 stap ik in de lessen over naar digitaal muziekonderwijs, zodat ik de leerlingen meer te bieden heb in mijn lessen. Wanneer je digitaal minder ‘handig’ bent, help ik je graag om dit op te lossen. Natuurlijk kun je er voor kiezen om gewoon uit een papieren lesboek les te krijgen.
Talent les:
2 keer per week 60 minuten.
Vioolleerlingen die aangeven naar het conservatorium te willen en daarvoor het talent hebben, krijgen hiervoor een aangepast lesprogramma, specifiek geschikt om het juiste niveau te behalen voor het toelatingsexamen van het conservatorium.
Je hebt twee keer in de week een uur vioolles. De eerste les is een voordrachtles. Hierin werk je aan je concertstukken die je moet kunnen spelen voor je toelatingsexamen. De tweede les is een techniek- en theorieles. Hierin worden toonladders en de etudes, maar ook de bijbehorende theorie behandeld. Het de bedoeling dat je meedoet aan concoursen en voorspeelavonden en dat je lid bent van een gerenommeerd jeugdorkest zoals Viotta. Het is heel belangrijk om zoveel mogelijk ervaring op te doen. Tijdens het voorspelen en een gesprek bekijken we of je in aanmerking komt voor deze lessen.
Samenspel:
lessen in overleg.
Heb je altijd al met broer/zus/ vriend/vriendin of familie samen willen spelen? In overleg spreken we een blok lessen af waarin we aan een gekozen ensemblestuk werken. Je kunt uit verschillende blokken kiezen 4, 6 of 10 lessen van 30 of 60 minuten. Hierin leer je goed naar elkaar te luisteren, muzikaal samen te spelen en leer je vooral goed te tellen.